ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
ΜΠΑΧΑΡΙΚΑΤα καρυκεύματα έχουν μεγάλη σημασία στο χώρο της μαγειρικής για τις γνωστές αρωματικές τους ιδιότητες.  Χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για να καλύψουν την οσμή της σήψης, πριν δηλαδή την εμφάνιση της κονσέρβας, της ξήρανσης και της κατάψυξης.
Περιέχουν αιθέρια έλαια που αναστέλλουν τον πολλαπλασιασμό των μικροοργανισμών.
Επίσης μερικά καρυκεύματα χρησιμοποιήθηκαν για την καταπολέμηση διαφόρων διαταραχών του εντέρου.
Λόγω της αντιμικροβιακής τους δράσης χρησιμοποιούνταν ως φάρμακα και διαδίδονταν από γενιά σε γενιά.
Με τα εξωτικά τους αρώματα και τις έντονες γεύσεις, τα καρυκεύματα παίζουν μεγάλο ρόλο στην τέχνη της μαγειρικής, που κύριο μέλημά της είναι να προσδώσει νοστιμιά στο φαγητό.


 
 
 
ELTHEA SA | e-mail: info@mageiros.gr
   
  hosting by Webiz.gr