Λαχανικά Γεμιστά

Υλικά:

Μελιτζάνες

Κολοκυθάκια

Πιπεριές πράσινες

Τομάτες

2 φλυτζ. τσαγιού ρύζι Γλασέ Μάγειρος

1/2 φλυτζ. τσαγιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Μάγειρος

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 φλυτζ. τσαγιού ζεστό νερό

2 τομάτες ψιλοκομμένες

λίγη σταφίδα και κουκουνάρι (προαιρετικά)

δυόσμος ή μαϊντανός

αλάτι, πιπέρι

ζάχαρη

50γρ φέτα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

Σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι.  Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε για μερικά λεπτά.  Προσθέτουμε το νερό, τις ψιλοκομμένες τομάτες, τη σταφίδα, το κουκουνάρι, λίγο δυόσμο ή μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.  Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να σωθεί το νερό.  Προσθέτουμε μετά το τυρί.  Γεμίζουμε τα λαχανικά με τη γέμιση, αφού αφαιρέσουμε το εσωτερικό τους.  Βάζουμε στην κατσαρόλα πρώτα τις μελιτζάνες, μετά τα κολοκυθάκια, ύστερα τις πιπεριές και πάνω απ' όλα τις τομάτες.  Προσθέτουμε το λάδι, 1 φλυτζάνι νερό ή χυμό τομάτας, λίγο αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 περίπου λεπτά.

 
 
 
ELTHEA SA | e-mail: info@mageiros.gr
   
  hosting by Webiz.gr