Ριζότο Μιλανέζ με Κοτόπουλο

Υλικά:

500γρ ρύζι Καρολίνα Μάγειρος

4 βρασμένα στήθη κοτόπουλου

ζωμό από κοτόπουλο

βούτυρο φρέσκο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

βασιλικό

1 κουτ. μικρό στη μύτη ζαφορά

1/2 φλυτζ. τσαγιού άσπρο κρασί

παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

Για την σάλτσα:

1 κουτ. της σούπας βούτυρο φρέσκο

2 κουτ. της σούπας αλεύρι

2 φλυτζ. τσαγιού ζωμό από κοτόπουλο

1 φλυτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

1 κρόκο αυγού

2 κουτ. σουπας παρμεζανα τριμμενη


Εκτέλεση:

Βράζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε το ζωμό.  Σωτάρουμε τα στήθη από το κοτόπουλο με λίγο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και βασιλικό.  Σωτάρουμε το ρύζι και το κρεμμύδι με βούτυρο και ρίχνουμε το κρασί.  Προσθέτουμε 4 φλυτζ. τσαγιού ζεστό ζωμό από το κοτόπουλο.  Αφού πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 16 λεπτά.  Στο τέλος ρίχνουμε τη ζαφορά.  Βάζουμε τα στήθη από κοτόπουλο πάνω στο ρύζι, ρίχνουμε τη σάλτσα και τα σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Για την Σάλτσα:

Ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι σε σιγανή φωτιά.  Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας ώσπου να δέσει η σάλτσα.

 
 
 
ELTHEA SA | e-mail: info@mageiros.gr
   
  hosting by Webiz.gr