Υλικά:
500γρ ρύζι Νυχάκι Μάγειρος
250γρ γαρίδες καθαρισμένες
250γρ μύδια χωρίς κέλυφος
1 κουτί (400γρ) ψιλοκομμένη τομάτα Μάγειρος
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο Μάγειρος
1/2 φλυτζ. λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
άνηθο - μαϊντανό
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τις γαρίδες, τα μύδια, την ψιλοκομμένη τομάτα, αλάτι, πιπέρι, άνηθο, μαϊντανό σωτάρουμε για λίγοκαι προσθέτουμε το κρασί με 1 λίτρο νερό. Αφού πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζοντάς την με μία πετσέτα για 5 λεπτά.
|