Πιλάφι oriental

Υλικά:

500γρ ρύζι Jasmine Μάγειρος

1/2 φλυτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Μάγειρος

3 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κ. αμύγδαλα ασπρισμένα σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια

2 κ. ξανθή σταφίδα

κανέλλα ακοπάνιστη

1 φύλλο δάφνης

λίγη ζαφορά (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι

5 φλυτζ. νερό ή ζωμό κότας


Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια.  Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε το ρύζι και το υπόλοιπο λάδι και σιγοψήνουμε.  Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τη σταφίδα, την κανέλλα, το φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι και το νερό ζεστό.  Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά.  Προσθέτουμε στο τέλος τη ζαφορά αν θέλουμε.

 

 
 
 
ELTHEA SA | e-mail: info@mageiros.gr
   
  hosting by Webiz.gr