Ρύζι με γαρίδες

Υλικά:

500γρ ρύζι Golden Wild Μάγειρος

1/2 κιλό γαρίδες

500γρ κρεμμύδια

2/3 φλυτζ. κονιάκ

2/3 φλυτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Μάγειρος

1 κουτί ψιλοκομμένη τομάτα Μάγειρος

αλάτι, πιπέρι

λίγη ζάχαρη


Εκτέλεση:

Βράζουμε τις γαρίδες σε ελαφρά αλατισμένο νερό.  Αφού βράσουν, ρίχνουμε το ρύζι σε 5 φλυτζάνια βραστό ζωμό από τις γαρίδες και σιγοβράζουμε για 25 περίπου λεπτά.  Σε μικρή κατσαρόλα σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια αφού τα έχουμε τρίψει στον τρίφτη.  Μόλις ροδίσουν τα σβήνουμε με κονιάκ.  Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη τομάτα, ρίχνουμε 1 φλυτζάνι ζωμό από τις γαρίδες, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.  Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.  Προσθέτουμε τις γαρίδες για να πάρουν μερικές βράσεις.  Σερβίρουμε το ρύζι σε μία πιατέλα περιχύνοντας τη σάλτσα και γαρνίροντάς το με τις γαρίδες.

 

 
 
 
ELTHEA SA | e-mail: info@mageiros.gr
   
  hosting by Webiz.gr