Παραδοσιακή φασολάδα

Υλικά:

500γρ φασόλια Μάγειρος

3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κλωνάρι σέλινο

3 καρότα τεμαχισμένα

100γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Μάγειρος

1 κουτί τοματοχυμό Μάγειρος

αλάτι, πιπέρι

1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε τα φασόλια σε κρύο νερό από το βράδυ.  Την επομένη τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό.  Μόλις πάρουν μερικές βράσεις αλλάζουμε το νερό με άλλο καυτό για να μην κρυώσουν τα φασόλια.  Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο, τα καρότα, τον τοματοχυμό και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.  Όταν βράσουν, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.  Αν την θέλουμε πικάντικη προσθέτουμε κόκκινη καυτερή πιπεριά.

 

 

 
 
 
ELTHEA SA | e-mail: info@mageiros.gr
   
  hosting by Webiz.gr