Γίγαντες στον φούρνο

Υλικά:

500γρ γίγαντες Μάγειρος

2-3 κλωναράκια σέλινο

1 καρότο κομμένο σε φέτες

μερικοί κόκοι μαύρο πιπέρι

1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες

1 κούπα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Μάγειρος

1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουτιά 400γρ ψιλοκομμένη τομάτα Μάγειρος

2 μεγάλες τομάτες κομμένες σε ροδέλες

αλάτι, πιπέρι

ρίγανη

1 κουταλάκι ζάχαρη


Εκτέλεση:

Αφού αφήσουμε τους γίγαντες να φουσκώσουν σε νερό για 12 ώρες, τους στραγγίζουμε.  Αφού βράσουμε σε μία κατσαρόλα το νερόμε το σέλινο, το καρότο και τους κόκους από μαύρο πιπέρι, ρίχνουμε τους γίγαντες.  Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.  Στραγγίζουμε και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα πήλινο σκεύος.  Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι, ρίχνουμε την τομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.  Κατεβάζουμε την σάλτσα από τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό, την ανακατεύουμε και περιχύνουμε τους γίγαντες.  Τοποθετούμε τις τομάτες σε ροδέλες πάνω από τα φασόλια.  Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και περιχύνουμε με λίγο λάδι.  Ψήνουμε στους 175 C για μία ώρα, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό.

 
 
 
ELTHEA SA | e-mail: info@mageiros.gr
   
  hosting by Webiz.gr