Ρεβύθια σούπα

Υλικά:

500γρ ρεβύθια Μάγειρος

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1κ της σούπας σόδα

100γρ εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Μάγειρος

λεμόνι

2κ αλεύρι

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε τα ρεβύθια για 12 ώρες σε κρύο νερό.  Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τη σόδα, αφήνοντάς τα για μισή ώρα.  Τα ξεπλένουμε με πολλά νερά.  Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τόσο νερό όσο να σκεπάζονται.  Πριν πάρουν βράση αφαιρούμε τον αφρό αρκετές φορές.  Μόλις αρχίζουν να βράζουν προσθέτουμε το κρεμμύδι, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε περίπου 1 ώρα σε σιγανή φωτιά.  Λίγα λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο προσθέτουμε το αλεύρι με το λεμόνι που τα έχουμε ανακατέψει καλά και συνεχίζουμε τον βρασμό για λίγο.

 
 
 
ELTHEA SA | e-mail: info@mageiros.gr
   
  hosting by Webiz.gr