Γίγαντες με παρμεζάνα

Υλικά:

500γρ γίγαντες Μάγειρος

2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

αλάτι, πιπέρι

1 μικρό κουτί μανιτάρια

1/2 φλυτζ. παρμεζάνα τριμμένη

4 μέτριες τομάτες ψιλοκομμένες

1/2 φλυτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Μάγειρος


Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε τα φασόλια για 12 ώρες.  Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο ώσπου να μαραθούν.  Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα στην μέση, τις τομάτες, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.  Σιγοβράζουμε την  σάλτσα για μερικά λεπτά.  Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με κρύο νερό και τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν.  Βάζουμε τα φασόλια σε βαθύ πυρέξ, τα σκεπάζουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.  Αφήνουμε να σιγοψηθούν στον φούρνο σκεπασμένα σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα.

 

 
 
 
ELTHEA SA | e-mail: info@mageiros.gr
   
  hosting by Webiz.gr