Χυλοπίτες πικάντικες

Υλικά:

3 κ. σούπας λάδι

150γρ πανσέτα ή μπέικον ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

500γρ τομάτες

1 κ. γλυκού αλάτι

1/2 κ. γλυκού πιπέρι

1-3 φύλλα ματζουράνα

1/2 κ. γλυκού βασιλικό

1 κ. γλυκού ξύδι

2 κ. σούπας κάπαρη

500γρ Σπιτικές χυλοπίτες Μάγειρος

2 κ. σούπας βούτυρο

100γρ παρμεζάνα


Εκτέλεση:

Σε τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνουμε το λάδι.  Τσιγαρίζουμε την πανσέτα ή το μπέικον μέχρι το λίπος να γίνει διαφανές.  Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.  Ρίχνουμε τις τομάτες, ξεφλουδισμένες και λιωμένες, το αλατοπίπερο και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά.  Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, προσθέτουμε την ματζουράνα, τον βασιλικό, το ξύδι και την κάπαρη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά ακόμη.  Στο μεταξύ βράζουμε τις χυλοπίτες σε ελαφριά αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε.  Τις σερβίρουμε σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με το βούτυρο που έχουμε λιώσει σε μικρό τηγάνι.  Τις πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και τους ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα.  Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

 

 
 
 
ELTHEA SA | e-mail: info@mageiros.gr
   
  hosting by Webiz.gr