Ταλιατέλες με 4 τυριά

Υλικά:

3 κ. σούπας βούτυρο

1,5 κ. σούπας αλέυρι

1/2 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο

1/2 κ. γλυκού καγιέν

1 φλ. κρέμα γάλακτος

2 κύβοι ζωμό κότας

1/3 φλ. ζεστό νερό

75γρ. τυρί ρεγκάτο

75γρ τυρί γκούντα

75γρ έμενταλ

75γρ ροκφόρ ή μπλέ τυρί

500γρ σπιτικές ταλιατέλες Μάγειρος


Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία, λιώνουμε το βούτυρο.  Προσθέτουμε το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση.  Βγάζουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τους κύβους διαλυμένους στο ζεστό νερό.  Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πήξουν.  Προσθέτουμε τα τυριά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν και να γίνει η σάλτσα αφράτη.  Βγάζουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά και την βάζουμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, για να διατηρηθεί ζεστή.  Βράζουμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες, τις σουρώνουμε και τις αδειάζουμε σε πιατέλα.  Τις περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα και τις σερβίρουμε αμέσως.  Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

 
 
 
ELTHEA SA | e-mail: info@mageiros.gr
   
  hosting by Webiz.gr