Ταλιατέλες πράσινες με τομάτα

Υλικά:

4 κ. σούπας λάδι

1 μεγάλο κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

250γρ μανιτάρια

1 κιλό τομάτες

1 ματσάκι μαϊντανό

2 φύλλα ματζουράνα

1 κ. γλυκού αλάτι

1/2 κ. γλυκού πιπέρι

2 κύβοι ζωμό κότας

1/2 κ. γλυκού ζάχαρη

2-3 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό

1/2 φλ. κόκκινο κρασί

500γρ σπιτικές ταλιατέλες με σπανάκι, Μάγειρος

3 κ. σούπας βούτυρο

80γρ παρμεζάνα τριμμένη


Εκτέλεση:


Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία και σωτάρουμε το κρεμμύδι τριμμένο, το σκόρδο και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα.  Σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.  Προσθέτουμε τις τομάτες ξεφλουδισμένες και λιωμένες, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη ζάχαρη, τη ματζουράνα, το αλάτι, το πιπέρι, τους κύβους, το μισό βασιλικό και το κρασί.  Δυναμώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά.  Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει η σάλτα.  Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες, τις σουρώνουμε και τις αδειάζουμε σε μια πιατέλα.  Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρό τηγάνι, περιχύνουμε τις ταλιατέλες και τις ανακατεύουμε καλά με τη μισή σάλτσα και τον υπόλοιπο βασιλικό.  Περιχύνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και τις σερβίρουμε με την παρμεζάνα.

 
 
 
ELTHEA SA | e-mail: info@mageiros.gr
   
  hosting by Webiz.gr