Σουφλέ ταλιατέλες

Υλικά:

500γρ σπιτικές ταλιατέλες Μάγειρος (άσπρες ή με σπανάκι ή ανάμικτες)

8 κ. σούπας βούτυρο

300γρ τριμμένη παρμεζάνα

4 κ. σούπας αλεύρι

3 φλ. γάλα χλιαρό

1 κ. γλυκού αλάτι

1/2 κ. γλυκού πιπέρι

1/2 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο

4 αυγά


Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, λειώνουμε 4 κ. σούπας βούτυρο. Προσθέτουμε την μισή ποσότητα παρμεζάνας και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει.  Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά και ρίχνουμε σιγά - σιγά το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.  Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 12-15 λεπτά, μέχρι να λειώσει καλά το μίγμα.  Το βγάζουμε απ' τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί, άλλες 4 κ. σούπας βούτυρο και τους κρόκους 2 αυγών και ανακατεύουμε πολύ καλά.  Βράζουμε τις ταλιατέλες σε ελαφρά αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και τις ανακατεύουμε με την σάλτσα.  Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε πολύ σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύουμε ελαφρά με το μίγμα της σάλτσας και των ζυμαρικών.  Βάζουμε όλο το υλικό σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ισιώνουμε την επιφάνειά του και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσει η επιφάνειά του.  Σερβίρουμε αμέσως.

 
 
 
ELTHEA SA | e-mail: info@mageiros.gr
   
  hosting by Webiz.gr