Ιστορική διαδρομή των προϊόντων Μάγειρος
Η ιστορία της γέννησης των προϊόντων «Μάγειρος» τοποθετείται στα τέλη της δεκαετίας του 1940, όταν οι τρεις υιοί του Απόστολου Χατζηαθανασιάδη, ικανού επιχειρηματία των Σερρών, συνεταιρίζονται ιδρύοντας εταιρία με σκοπό αρχικά την επεξεργασία και την εμπορία του ρυζιού.
Έτσι, το 1952 κατασκευάζεται ο μικρός ορυζόμυλος στη Σκοτούσα Σερρών που μετατρέπεται σιγά – σιγά σε σύγχρονο συγκρότημα ορυζομύλων ώστε η απόδοσή του να φθάνει τους 80 τόνους επεξεργασίας την ημέρα.  Το 1970 οι αδελφοί Χατζηαθανασιάδη επεκτείνουν τη μονάδα αυτή και παράγουν ρύζι τύπου PARBOILED.

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΥΖΗΣ "ΜΑΓΕΙΡΟΣ"

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΟΡΥΖΟΜΥΛΩΝ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΣΚΟΤΟΥΣΑ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 1974

 

Μετά από σημαντική μελέτη των δυνατοτήτων της περιοχής οι αδελφοί Χατζηαθανασιάδη πρωτοστατούν στην ανάπτυξη της τοματοκαλιέργιας στο Νομό Σερρών.  Μέχρι τότε η παραγωγή της βιομηχανικής τομάτας περιοριζόταν κυρίως στις νοτιότερες περιοχές της Ελλάδας.

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΝ ΤΟ 1969

 

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΝ ΤΟ 1969

Έτσι, το 1969 κατασκευάζεται εργοστάσιο επεξεργασίας βιομηχανικής τομάτας και με τις συνεχείς επενδύσεις που ακολούθησαν η δυναμικότητά του ξεπέρασε τους 2000 τόνους επεξεργασίας τομάτας ημερησίως.

ΔΙΑΛΟΓΕΑΣ ΤΟΜΑΤΑΣ

ΑΣΗΠΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΜΑΤΟΠΛΤΟΥ

 

ΣΥΜΠΗΚΝΩΤΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ

ΣΥΜΠΗΚΝΩΤΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ

Τα εργοστάσια Χατζηαθανασιάδη στη Σκοτούσα, με κύριο αντικείμενο την επεξεργασία και τυποποίηση ρυζιού και τομάτας έγιναν αιτία να μετατραπούν 140.000 στρέμματα της μέχρι τότε άγονης Σερραϊκής γης, γνωστά στους ντόπιους ως "αμμούδες" σε πηγή εισοδήματος 40.000 και πλέον αγροτών.

ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΡΥΖΙΟΥ

ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΡΥΖΙΟΥ

ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΡΥΖΙΟΥ (ΚΩΝΟΙ)

 

Όλα τα παραγόμενα προϊόντα στο συγκρότημα εργοστασίων στη Σκοτούσα Σερρών κυκλοφόρησαν με το σήμα «Μάγειρος» και αφού δαπανήθηκαν πολλά χρήματα σε διαφημίσεις, ο «Μάγειρος» με το σκούφο έγινε γνωστός απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα και κυριάρχησε στις προτιμήσεις των καταναλωτών για πολλές δεκαετίες.

Στην Ελλάδα λοιπόν του 1950 που το ρύζι πωλείτο χύμα σε τσουβάλια, για πρώτη φορά κυκλοφόρησε συσκευασμένο και με επώνυμο.  Χάρισε έτσι στο ρύζι το επώνυμο Μάγειρος και βάπτισε τις ποικιλίες του με τα ονόματα ΚΑΡΟΛΙΝΑ, ΝΥΧΑΚΙ και ΓΛΑΣΕ.  Ήταν τόσο ευρεία η αποδοχή και η επικράτηση των ρυζιών ΚΑΡΟΛΙΝΑ, ΝΥΧΑΚΙ και ΓΛΑΣΕ, αφού το ρύζι είχε ταυτιστεί με το όνομα Μάγειρος, που από τότε για δεκαετίες, μέχρι σήμερα όλα τα άλλα ρύζια με αυτά τα ονόματα κυκλοφορούν τις ποικιλίες τους.

Κατά την δεκαετία του 1980 δυστυχώς ανακόπτεται η δυναμική πορεία των προϊόντων Μάγειρος.  Οικογενειακές διαμάχες και άλλες οικονομικές συγκυρίες, έπληξαν την αναπτυξιακή διαδρομή των προϊόντων, οδήγησαν στην συρρίκνωση και άφησαν χώρο στους ανταγωνιστές.
Σήμερα, στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, η εταιρία μας επωμίζοντας το βάρος της ιστορίας του ονόματος Μάγειρος καλείται να κερδίσει το χαμένο έδαφος.  Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις συγκεντρωτικές τάσεις που επικρατούν στο σημερινό λιανεμπόριο, τις νέες διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών και τις δυνατότητες της διαδικτυακής πληροφόρησης, αναμορφώνει και προσαρμόζει τη στρατηγική της στα νέα δεδομένα.

Ο ΜΑΓΕΙΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΡΥΖΙ

Έτσι, πέρα του ρυζιού, των οσπρίων και των προϊόντων τομάτας, κυκλοφορούν και άλλα προϊόντα με το σήμα «Μάγειρος» όπως ζυμαρικά, σάλτσες, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού … και όλα αυτά προσφέρουν στον καταναλωτή την αυθεντική «σπιτική γεύση».

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΟΣ

Η πολιτική της εταιρίας σήμερα που κυκλοφορεί αυτά τα προϊόντα, είναι να προσφέρει στον καταναλωτή προϊόντα της ελληνικής γης που χρησιμοποιούν τις σύγχρονες τεχνολογίες της εποχής αλλά παρασκευάζονται με παραδοσιακές συνταγές με τη σφραγίδα «Μάγειρος».

 

Πίσω

 
 
 
ELTHEA SA | e-mail: info@mageiros.gr
   
  hosting by Webiz.gr