Υγιεινή Διατροφή
Στόχος της υγιεινής διατροφής είναι η λήψη ενέργειας καταναλώνοντας ποικιλία τροφών οι οποίες παρέχουν στον οργανισμό πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες, βιταμίνες και μέταλλα. Όσο μεγαλύτερη είναι η ποικιλία των τροφών που καταναλώνουμε, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να παρουσιάσουμε έλλειψη σε κάποιο από τα παραπάνω βασικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας.Στο τέλος του 20ου αιώνα η δυτική κοινωνία αντιμετωπίζει τις δυσάρεστες συνέπειες των «ασθενειών του πολιτισμού». Οι ασθένειες της υπερκατανάλωσης είναι οι καρδιοπάθειες, η υπέρταση, ο καρκίνος, η παχυσαρκία, η ηπατική ανεπάρκεια και τα προβλήματα στους νεφρούς.Το φαγητό που τρώμε έχει αλλάξει περισσότερο τα τελευταία 100 χρόνια από ότι τα προηγούμενα 100.000. Τα προϊόντα έγιναν πλουσιότερα σε λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη. Το ενδιαφέρον όμως του ανθρώπου για περισσότερο υγιεινή διατροφή στις μέρες μας τον οδηγεί σε μία πιο πρωτόγονη μορφή διατροφής. Μια διατροφή που είναι κοντά στη φύση και τα προϊόντα της, που δεν είναι άλλη από την «Μεσογειακή Διατροφή».
Μεσογειακή Διατροφή
Πολλές ιατρικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι κάτοικοι των χωρών της Μεσογείου είναι υγιέστεροι από τους κατοίκους της Βόρειας Ευρώπης, της Βρετανίας και των Η.Π.Α.. Σημαντικός παράγοντας γι’ αυτό είναι η «Μεσογειακή διατροφή». Με αυτή τη διατροφή μειώνονται τα ποσοστά καρδιοπαθειών και εγκεφαλικών, καθώς και η εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου.Οι κάτοικοι της Μεσογείου καταναλώνουν άφθονες ποσότητες φρούτων και λαχανικών, δηλαδή τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Επίσης η διατροφή τους έχει επηρεασθεί σε μικρότερο βαθμό από την επέλαση της σύγχρονης τεχνολογίας τροφίμων και τρώνε λιγότερες υπερεπεξεργασμένες τροφές με πολλά λιπαρά και ζάχαρη. Καταναλώνουν άφθονο ελαιόλαδο που περιέχει την βιταμίνη Ε, ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά. Η κατανάλωση του ελαιόλαδου δεν αυξάνει την χοληστερόλη και θεωρείται γενικά τροφή φάρμακο. Επίσης η διατροφή τους χρησιμοποιεί το σκόρδο το οποίο προστατεύει την καρδιά και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Καταναλώνουν άφθονα ψάρια και θαλασσινά και πολύ λιγότερο κόκκινο κρέας. Το ρύζι, τα όσπρια και τα ζυμαρικά είναι τρόφιμα που καταναλώνονται καθημερινά και είναι στη βάση της διατροφικής πυραμίδας της Μεσογειακής διατροφής.
Μάγειρος & Μεσογειακή Διατροφή
Όλες οι κατηγορίες των προϊόντων Μάγειρος (ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, τοματικά, ελαιόλαδο) αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της Μεσογειακής διατροφής. Τα προϊόντα δε Μάγειρος βρίσκονται στη βάση της πυραμίδας της διατροφής αυτής.Σήμερα πέρα από τα γνωστά ρύζια, όσπρια, τοματικά κλπ προϊόντα Μάγειρος, που παρασκευάζονται με τις πλέον σύγχρονες βιομηχανικές μεθόδους, προσφέρουμε και τα σπιτικά προϊόντα Μάγειρος. Τα προϊόντα αυτά παρασκευάζονται με χειροποίητο παραδοσιακό τρόπο, σύμφωνα με τις ασυναγώνιστες συνταγές Μάγειρος, με φροντίδα και αγάπη για την ποιότητα, χωρίς συντηρητικά, χρωστικές ουσίες και πρόσθετο άρωμα. Τα προϊόντα αυτά, με αγνά υλικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, συμβάλουν τα μέγιστα στην σωστή διατροφή του έλληνα καταναλωτή.Έτσι, τα προϊόντα Μάγειρος προωθούν τον παραδοσιακό Μεσογειακό τρόπο διατροφής φροντίζοντας την υγεία των πιστών καταναλωτών μας.Παρακάτω, προσφέρουμε στους καταναλωτές μας συνταγές βασισμένες στη Μεσογειακή διατροφή, που μερικές από αυτές αναγράφονται και στις συσκευασίες των προϊόντων.
|