ΡΥΖΙ
ΡΥΖΙΑΤο ρύζι για πολλές χιλιετίες είναι η κύρια τροφή της ανθρωπότητας.  Ξεκίνησε από την Κίνα και τις χώρες της Ανατολής και ακολουθώντας τα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την εκστρατεία του στην Ινδία, όταν επέστρεφε πίσω, έφτασε στην Αρχαία Ελλάδα και από εκεί στην Ευρώπη και πολύ αργότερα στην Αμερική.
Η καλλιέργεια του ρυζιού σ’ ολόκληρο τον κόσμο ξεπερνά κάθε άλλο γεωργικό προϊόν και αποτελεί τη βασική τροφή της πλειονότητας του πληθυσμού του πλανήτη.
Το ρύζι ανήκει στην ομάδα των Δημητριακών και περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες.  Αποτελείται δηλαδή από άμυλο και φυτικές ίνες.  Η αργή αφομοίωση τον σύνθετων υδατανθράκων δίνει τη δυνατότητα στον οργανισμό να χρησιμοποιεί για μεγαλύτερο διάστημα την ενέργεια που μας προσφέρουν.  Οι φυτικές ίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην ασπίδα προστασίας του οργανισμού.
Το ρύζι επειδή είναι εύπεπτο και αφομοιώνεται εύκολα αποτελεί ιδανική τροφή για μωρά, ηλικιωμένους και ασθενείς.  Περιέχει επίσης όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο άνθρωπος για να αναπαράγει το μυϊκό του σύστημα.
Το ρύζι, επειδή δεν περιέχει χοληστερόλη ή γλουτένη και δεν προκαλεί αλλεργίες,  αποτελεί κύρια τροφή της υγιεινής διατροφής.
Είναι κατάλληλο για δίαιτες λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε λίπος και σε άλατα.  Αποτελεί δε το διατροφικό φάρμακο κατά της διάρροιας.
 
 
 
ELTHEA SA | e-mail: info@mageiros.gr
   
  hosting by Webiz.gr